Hotel csak japánoknak Indiában

“Csak japánokat látunk szívesen.” Bangalore városában egy szálloda nyíltan hirdeti, hogy belépés csak japánoknak. Törvényes ez? Ezt firtatja az indiai sajtó.

 

 

 

 

 

 

 

Uno-In Hotel a szálloda neve, ahol csak japánokat látnak szívesen. “Mi otthont akarunk teremteni a japánoknak a hazájuktól távol. Szeretnénk fenntartani a szolgáltatás magas színvonalát, ezért csak japánokat fogadunk.”- mondja a hotel menedzsere. Bangalore India informatikai fővárosa, híres egyeteme vonza a külföldi cégeket is: több mint 200 japán vállalat működik itt. A japán turisták száma évente több mint 12 ezer. Ez úgy látszik pontosan megfelel a szálloda terveinek.

Vajon megfelel-e India törvényeinek? Nem diszkrimináció az, hogy csak japánokat fogadnak?

Erről vita bontakozott ki Indiában, ahol még emlékeznek rá, hogy a második világháború idején a japán császár csapatai megpróbálták elfoglalni a brit uralom alatt álló Indiát. A katonai akció kudarcot vallott, a brit gyarmati csapatok Imphalnál megállították a japán offenzívát.

Indiában levonták a tanulságot: a japánok a britek helyére akarnak jönni, ezért Gandhi és társai visszautasították a japán császár együttműködési ajánlatát.

Ez persze már régen volt, de sok ember Indiában most sem boldog attól, hogy van egy szálloda a hazájában, ahol csak japán lehet a vendég, ő nem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez