Újra megnyílt a náci kávézó Indonéziában

Három nagy horogkereszt és Hitler Adolf portréja díszíti azt a kávézót Bandung városában, melyet a bíróság egy éve betiltott, nemzetközi felháborodás hatására. Most a tulaj kitette Sztálin és Churchill arcképét is.

 

 

 

 

SoldatenKaffe- a Katonák kávéháza. Ezen a néven nyitott meg újra Bandung leghíresebb vendéglátó intézménye. Eredetileg 2011-ben nyitotta meg a tulaj és a kávézó nyugodtan működött egészen 2013-ig. Akkor egy helyi angol lap képes riportban számolt be róla, amit felkapott a világsajtó is. A külföldi felháborodás hatására a bíróság betiltotta az intézményt.

Erre a tulaj megígérte, hogy változtat a dolgon: nem náci kávéház lesz, hanem a világháborús katonák kávézója. Kitette tehát Sztálin és Churchill arcképét is. Eredetileg arról is szó volt, hogy nem lesznek horogkeresztek, de a tulaj arra hivatkozott, hogy azok régi ázsiai szimbólumok.

Indonézia a második világháború idején holland gyarmat volt, melyet a japánok foglaltak el. Bár a japánok a náci Németországgal szövetségben álltak, politikájuk alapelve az volt, hogy Ázsia az ázsiaiaké. Persze ezen az alapon brutálisan ők nyomták el az indonéz szigetvilág népét. Indonéziában nem tilos a náci szimbólumok használata, hiszen az országnak semmiféle kapcsolata sem volt a náci Németországgal.

A náci kávézó újranyitása is valószínűleg nagyobb visszhangot vált ki külföldön, mint magában Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez