Feloldották a kijárási tilalmat a foci VB miatt Thaiföldön

Éjfél és hajnali négy óra között kijárási tilalom volt érvényben Thaiföldön amióta a hadsereg május 22-én átvette a hatalmat. A turisták által kedvelt tengerparti területeken ezt hamar feloldották, ám Bangkokban és az ország más részein eddig érvényben volt. Az időeltolódás miatt nem lehetett az éttermekben és kocsmákban nézni a futball VB-t.

 

 

 

A vendéglősök tiltakoztak Prayuth tábornoknál, a hadsereg főparancsnokánál, aki belátta: nagy pénztől esnek el emiatt az éttermek és kocsmák. Feloldotta a kijárási tilalmat nemcsak Bangkokban, de az egész ország területén. Thaiföld erős embere közölte, hogy immár rend és nyugalom honol a 100 milliós országban, nincs ok a kijárási tilalom fenntartására.

Prayuth tábornok egyúttal ismertette a katonai vezetés politikai menetrendjét is. Eszerint szeptemberig legkésőbb létrejön az ideiglenes kormány. Októberben kihirdetik az új ideiglenes alkotmányt, ugyanebben a hónapban megalakul az új ideiglenes nemzetgyűlés, melynek tagjait a hadsereg jelöli ki. Ezek után kezdenek hozzá a politikai rendszer teljes reformjához.

Ha ez elkészül, akkor választásokat tartanak majd Thaiföldön. Erre legkorábban egy évvel az ideiglenes alkotmány kihirdetése után kerülhet sor- hangsúlyozta Prayuth tábornok, aki május 22 óta a hadsereg élén irányítja a 100 milliós Thaiföldet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez