Mindenki ingyen nézheti a foci VB-t Thaiföldön

Ezt ígéri a katonai kormányzat, amely igyekszik népszerű intézkedésekkel elfogadtatni magát a 100 milliós országban. A hadsereg féléves polgárháborús káosz után vette át a hatalmat Thaiföldön.

 

 

 

 

21,5 millió dolláros kártérítést kér az thaiföldi televíziós társaság, amely megvette a közvetítési jogokat a brazíliai futball-világbajnokságra. Ennek a televíziós társaságnak az adásait csak olyan dekoderrel lehet fogni, amely meglehetősen költséges. Ennek következtében az a veszély fenyegette Thaiföld szegényebb családjait, hogy lemaradnak a futball-világbajnokság küzdelmeiről.

A katonai kormányzat utasította a nemzeti médiahatóságot, hogy oldja meg azt a problémát. Minden thai család ingyen nézhesse a foci VB-t. Minthogy a televíziós társaság, amely a jogokat megvette, ragaszkodik a szerződéshez, így valószínű, hogy a katonai kormányzat megfizeti a kártérítést.

A hatalomátvétel után Boldogság Thaiföldön kampányt hirdettek meg a katonák. Sok népszerű intézkedést hoztak, például megkezdték azoknak az elmaradt pénzeknek a kifizetését, melyekkel a kormány 800 ezer parasztgazdának tartozott. Ez 2,8 milliárd dolláros érvágást jelent a költségvetésnek, viszont hatalmas megkönnyebbülés sokezer vidéki családnak. A városi családok jóindulatát a rezsicsökkentés hivatott megnyerni. Meg persze a médiahatóságnak kiadott parancs: intézze el, hogy minden család ingyen nézhesse a futball-világbajnokságot Thaiföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez