Nagymamák árulják magukat Szöul kellős közepén

“Éhes vagyok!”- indokolja meg kései pályamódosítását egy nagymama, aki 20-30 dollárért árusítja magát Dél-Korea fővárosában. Körülbelül 400 sorstársa él prostitúcióból Konfuciusz temploma közelében, Szöulban.

 

 

 

 

Miért lesznek prostituáltak nők abban a korban, amikor egy hagyományos ázsiai társadalomban már tisztes nagymamák lennének, akiket eltartanak a gyerekeik, vagy épp az unokáik? Konfuciusz mester az öregek tiszteletére nevelte a társadalmat és a fiatalabb nemzedékek évezredeken át a kutya kötelességüknek tekintették azt, hogy gondoskodjanak idős szüleikről. Ma ennek Dél-Koreában mindinkább vége. A fiatalok sokkal inkább arra fordítanak pénzt, hogy a gyerekek Amerikában tanulhassanak. Az öregeket nem tisztelik és nem támogatják. Sok idős nő egész életében otthon volt, a családjáért dolgozott, vagyis nyugdíja nincs, így aztán rászorul a fiatalokra, akik vagy adnak pénzt, vagy nem.

Mit csinál az állam?

Tisztában vannak a helyzettel, ezért Szöulban italmérési engedélyt adnak ki idős nőknek, akik az utcán és a parkokban árusítják az olcsó szeszt. Ők az úgynevezett Bacchus Ladyk, vagyis az italmérő hölgyek. Ebből azonban nem jön be több, mint napi öt dollár nettó jövedelem, így a Bacchus Ladyk elkezdték saját magukat árulni. A parkban játszó, vagy sétáló nyugdíjasok pedig befizetnek 20-30 dollárt egy menetért a közeli motelben.

A hölgyek engedélye csak italmérésre szól, a prostitúciót a rendőrök üldözik, ezért óvatosnak kell lenniük a prostituált nagymamáknak. Még egy nagy gond a nemi betegségek terjedése, mert az idős urak erekciós problémákkal küzdenek. A készséges prostinagyik férfiasságot serkentő injekcióval sietnek a segítségükre. Az injekciót az erekbe adják, a tűt egész nap nem cserélik, így aztán nagy a fertőzés veszélye Szöulban, abban a központi parkban, ahol 400 nagyi árusítja magát Konfuciusz temploma körül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez