Amerikai turistát tartóztattak le Észak-Koreában

A bűne a kommunista hatóságok szemében állítólag az volt, hogy a szobájában hagyta a bibliát távozása után. A baptista egyház, melyhez a férfi Ohio államban tartozott, azt közölte, hogy a háromgyerekes családapa jó keresztény, de nem térítő úton volt Észak-Koreában.

 

 

 

 

Korábban 15 év kényszermunkára ítéltek egy koreai származású amerikai hittérítőt a világtól elzárt kommunista diktatúrában. Kenneth Bae jelenleg is büntetését tölti, bár egészségi állapota a hírek szerint sokat romlott. A most elfogott amerikai férfi a harmadik USA állampolgár észak-koreai őrizetben. Egy 24 éves turista állítólag menedéket kért Észak-Koreában, miután közölte: ott akar élni.

A most elfogott harmadik amerikai semmiképp sem akar Észak-Koreában maradni, hiszen otthon várja orosz felesége és három gyereke. Tatjana, az orosz feleség igyekezett lebeszélni férjét arról, hogy Észak-Koreába látogasson, de hiába. Az Egyesült Államok és Észak-Korea között nincs diplomáciai kapcsolat, a két állam között csak fegyverszünet van, melyet 1953-ban írtak alá a koreai háború végén. A Kim család, amely 1945 óta vaskézzel kormányozza Észak-Koreát, többször háborúval fenyegette meg Amerikát és szövetségesét, Dél-Koreát.

Ennek ellenére Észak-Korea ifjú diktátorának vannak amerikai rajongói, nemcsak a 24 éves turista, aki állítólag menedékjogot kért a titokzatos országban. Dennis Rodman, az amerikai kosárlabda nyugalmazott fenegyereke idén februárban kosárlabdaversenyt rendezett amerikai résztvevőkkel Phenjanban, Kim Dzsongun születésnapján. A Féreg becenevű volt kosárlabdasztár a CNN-nek úgy nyilatkozott a munkatáborra ítélt koreai-amerikai hittérítőről, hogy “biztos azért ítélték el, mert csinált valamit.

Később aztán a Féreg mentegetőzött és azt mondta: olyan részeg volt Észak-Koreában, hogy semmire sem emlékszik. Be is vonult gyorsan egy elvonókúrára, miután búcsút vett nagy észak-koreai barátjától, Kim Dzsonguntól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez