Agyonverték egy McDonaldsban, mert nem akart belépni a szektába

Hat kínai férfi vascsővel agyonvert egy fiatal anyát a McDonaldsban, Csaojang városában. “Verd agyon a szukát!”- buzdította egy nő a gyilkosokat, akik a Mindenható Isten nevű szekta tagjai voltak.

 

 

 

 

 

A földön fekvő nőnek, aki az édesanyjával vacsorázott a Mekiben, senki sem segített, pedig 20 percig tartott, amíg agyonverték. Az étterem a város kellős közepén van, szemben a rendőrséggel. A gyilkosokat nem sokkal később elfogták. Vezetőjük Csang vágta fejbe a szerencsétlen nőt először. A szekta tagjai téríteni akartak, illetve adományokat gyűjtöttek. A fiatal nő nem adta meg a telefonszámát és pénzt sem akart adni. Erre válaszul fejbe csapták vascsővel.

A rendőrség a gyilkosság után házkutatást tartott a szekta tagjainál, ahol sok vallási dokumentumot és házilag készült fegyvereket találtak.- erről számolt be a közszolgálati televízió, amely arról is tájékoztatott, hogy a szekta, amely a Biblia egyfajta sajátos magyarázatára építi tanításait, igen erőszakosan terjeszti tanait. Az északi Hejlungcsiang tartományban alakult, az orosz határ közelében. Ott 15 embert letartóztattak még 2012-ben, azután elterjedt a szekta más tartományokba is. Csaojang városa, a gyilkosság helyszíne Santung tartományban van. Ez a tengerparti tartomány a nagy bölcs Konfuciusz szülőföldje. Híres arról, hogy vallási mozgalmak gyakran keletkeztek itt és igen erőszakosan terjeszkedtek. Például a XIX-ik század végén itt tört ki a nyugatellenes boxerlázadás, melynek során Pekinget is felégették a lázadók.

Végül a kínai császárnak csak külföldi katonai segítséggel sikerült leverni a lázadást, amely végzetesen meggyengítette a központi hatalmat a Mennyei-Birodalomban. A császárság nem sokkal később megbukott.

Nem véletlen, hogy a közszolgálati televízió ilyen részletesen beszámol a szörnyű esetről. Kínában központi kampány van, amely a vallásos terrorizmus ellen irányul. Ennek célpontja elsősorban az iszlamista irányzat az ujgurok között, a Hszincsiang-Ujgur tartományban. Több tartományban élő tibeti tiltakozók is kiváltották a hatalom haragját az élő fáklyákkal. Az egyházakat egy központi hivatal ellenőrzi Pekingben. Ez természetesen nem engedélyez semmiféle szektát sem, sőt hivatalos egyház is csak az lehet, amely elismeri a Kínai Kommunista Párt vezető szerepét.

A hivatalos kampányt tehát jól illusztrálja a szörnyű gyilkosság, amely Santung tartományban történt.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez