Saját családja vert agyon egy terhes nőt

A 25 éves terhes anyát a bíróság épületében verték agyon a saját testvérei, miközben édesapja tétlenül szemlélte az eseményeket. Se a rendőrök, se a járókelők nem segítettek a sikoltozó terhes nőn Lahoreban, Pakisztán kulturális fővárosában.

 

Fivére először rálőtt a 25 éves háromhónapos terhes Farzana Parveen-re, de nem találta el. Ezt követően a testvérek kövekkel agyonverték a sikoltozó terhes anyát. Bár az eset a bíróság épületében történt, a rendőrök tétlenül szemlélték a gyilkosságot. Hagyták a tetteseket elmenekülni, egyedül az apát fogták el, aki a helyszínen maradt.

Miért kellett meghalnia a fiatalasszonynak?

Máshoz ment férjhez, mint akit a család kiszemelt a számára. Már ezt is nagyon nehezen fogadta el a család, de akkor gerjedtek haragra igazán, amikor az új férj közölte, hogy nem fizet a menyasszonyért. Ezen annyira felháborodott a család, hogy bíróság elé idézték a férjet, mondván: elrabolta feleségét a családtól. Erre a bírósági tárgyalásra igyekezett a fiatalasszony Lahore-ban, amikor családja megtámadta és megölte.

Pakisztánban évente több mint ezer becsületbeli gyilkosság történik. Ez azt jelenti, hogy a család kivégzi azt a renitens családtagot (többnyire nőt), aki megsérti az ősi törvényt és nem fogadja el a család döntését saját személyes sorsát illetően. Az ilyen gyilkosságokat Pakisztánban a közvélemény jórésze igen elnézően ítéli meg, ennek következtében a bíróság igen gyakran felmenti a vádlottakat. Már, ha egyáltalán van bírósági tárgyalás, mert igen gyakran elsimítja az ügyet a Vének tanácsa a faluban.

Most kettős gyilkosság történt, hiszen a fiatalasszony terhes volt. Vajon lesz-e bíróság Pakisztánban, amely bűnösnek mond ki egy családot, mert agyonverte egyik tagját csak azért, mert máshoz ment férjhez, mint ahogy azt neki parancsolták?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez