Kigyulladt egy szanatórium Dél-Koreában – 21 halott

Tűz volt szerdán egy szanatóriumban Dél-Koreában. A rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint huszonegyen meghaltak, hét embert kórházba vittek, közülük hatnak válságos az állapota.

 

 

 

A tűzoltók nagyjából 30 perc alatt eloltották a Szöultól körülbelül 300 kilométerre délre, Dzsangszongban lévő szanatórium egyik épületében keletkezett lángokat. Ennek ellenére füsttel teltek meg a helyiségek, a tűzoltóság szerint ezzel magyarázható, hogy ilyen sokan meghaltak.

Az első emeletről tíz betegnek sikerült kimenekülnie nem sokkal a tűz keletkezése után, a második emeleten lévő nagyjából harminc ápolt azonban belélegezte a mérgező füstöt.

A páciensek többsége 70-80 éves, Alzheimer-kór, stroke vagy más betegség miatt ágyhoz kötött idős ember volt. Az épületben mindössze egy nővér volt szolgálatban a tragédia idején. A tűzben az ápoló is meghalt.

Dél-Koreában pár nap leforgása alatt ez volt a második súlyos tűzeset. Hétfőn heten meghaltak, 41-en megsérültek egy Szöultól északnyugatra lévő buszpályaudvaron keletkezett tűzben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez