Szabadon engedték a volt kormányfőt Thaiföldön

Jinglak Sinavatra a nemzeti béke és rend megőrzése tanácsának döntése értelmében vasárnap hazatérhetett otthonába arról a Bangkoktól északra lévő katonai támaszpontról, ahol őrizték.

 A hadsereg szabadon engedte Jinglak Sinavatra volt thaiföldi miniszterelnököt, valamint Szuthep Thaungszubant, a kormányellenes megmozdulások vezéralakját – jelentette a Bangkok Post című lap hétfőn.

Jinglak Sinavatra a nemzeti béke és rend megőrzése tanácsának döntése értelmében vasárnap hazatérhetett otthonába arról a Bangkoktól északra lévő katonai támaszpontról, ahol őrizték – írta a Bangkok Post egy hadseregbeli forrásra hivatkozva.

A hírek szerint Szuthep Thaungszuban és további négy ellenzéki vezető szintén visszanyerte szabadságát. Szuthep Thaungszuban később rendőrök és katonák kíséretében megjelent a legfőbb ügyész hivatalában. Az ellenzék vezéralakját lázadással vádolják.

Szuthepet a vértelen katonai puccs napján, csütörtökön, Jinglak Sinavatrát pénteken vette őrizetbe a hadsereg, amelynek főparancsnoka, Prajuth Csan-ocsa aznap átvette az ország irányítását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez