Csilipaprika a hosszú élet titka

A fájdalom öregít, a csili fogyasztása csökkenti a fájdalom érzékelését. Aki rendszeresen csilit fogyaszt, az 14%-al tovább él, mint azok, akiknek ez túl csípős. Nemcsak hogy tovább, de egészségesebben is élnek a csili fogyasztók, mert kisebb az esélye a ráknak, az Alzheimer kórnak és a cukorbetegségnek.

 

 

 

 

 

Tudták ezt az ősi Kínában. Az angolok egy időben kínai paprikának nevezték a csilit. Indiában, ahol sok jógi szinte csak ezen élt és persze a maják is, Közép-Amerikában. Valószínű, hogy a szent emberek azért élnek oly sokáig Indiában, mert a napi kosztjuk egyik alapvető része a méregerős csilipaprika. Ez derül ki a Cell című tudományos folyóiratból, mely a dél-kaliforniai egyetem kutatását ismerteti. Eszerint a TRPV-1 proteinnek nagy szerepe van abban, hogy a fájdalmat közvetítse az agy irányába. A csili viszont gyilkolja ezt a proteint, ezért kevesebb fájdalom jut el az agyba. Minthogy a fájdalom hozzájárulhat a szervezet öregedési folyamatának a felgyorsításához, ezért a fájdalom hiánya kedvezően befolyásolja az életkort.

A csilit fogyasztó kísérleti állatok 14%-al tovább éltek, mint azok, melyek nem ettek csilit. Ezenkívül egészségesebbek is voltak: kevésbé fejlődtek ki náluk a daganatos betegségek, sőt a memóriabetegségek is kevésbé fenyegetik azokat, akik sok csilit esznek. A cukorbetegség valószínűsége is csökken.

Megvan tehát az örök ifjúság szere, melyet oly sokan kerestek? Épp a csilipaprika lenne az?

Tény, hogy Indiában, vagy Kínában, Szecsuán tartományban évezredek óta méregerős a konyha és nem ritka a hosszú életkor. A külföldiek zöme nem is tudja elviselni ezt, pedig lehet, hogy nemcsak hogy tovább élnének, de tovább lennének egészségesek is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez