Rendőrök, mosolyogjatok!

Mosolyoffenzívát indított a rendőrség Nepálban, ahol az a híre a zsaruknak, hogy gorombák a néphez, miközben üdvözült mosollyal nyalják a felsőbbség talpát és egyéb alkatrészeit.

 

 

 

 

 

Hatszáz kiképzőtiszt kapta azt a feladatot, hogy a goromba frátereket átképezze barátságos és szerény közalkalmazottakká, akikhez bizalommal fordul a lakosság. A 67 ezres rendőrségtől retteg a lakosság többsége, mert nagyon sok a rossz tapasztalat. Az egyenruhások durvák és szívesen hatalmaskodnak a civilekkel, ráadásul a rendőröket rosszul fizetik, ezért gyakran a lakosság kiszipolyozása révén növelik a jövedelmüket.

Persze igazában a mosolyoffenzíva nem a hazai lakosságnak szól, hanem a turistáknak, akik egyre fontosabbá válnak a koldusszegény Nepál számára. A serpák sztrájkja miatt befuccsolt a nagy üzlet. A Mount Everest szezonjának úgy lett vége, hogy meg sem kezdődött. Ez hatalmas veszteség Nepálnak. A hegymászók és a többi turista viszont gyakran panaszkodott, hogy a rendőrök velük is gorombák és mindenért pénzt követelnek.

Na ennek akar véget vetni a kormányzat, amely mosolygó rendőröket akar, akik lehet, hogy a hazai polgárokkal szemben továbbra is gorombák, de a külföldi turistákat széles mosollyal üdvözlik, hiszen ők hozzák a valutát a koldusszegény Nepálba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez