Terrortámadást terveztek Bollywood ellen

Dzsihád harcosok öngyilkos merénylettel akarták megzavarni az indiai filmipar központját, mert a filmekben sok a meztelenkedés, a szex és egyáltalán a mozi a nyugati életformát reklámozza Indiában- állítják az iszlamista fanatikusok.

 

 

 

 

Mindez akkor derült ki, amikor egy indiai börtönben kihallgatták az ország egyik legkeresettebb terrorista vezérét, aki a nepáli határon esett fogságba. Tehsin Akhtar rengeteg merényletet tervezett és szervezett Indiában, a végrehajtók pedig a dzsihád harcosok voltak, akik igen gyakran maguk is otthagyták a fogukat. A kihallgató tiszteket nagyon meglepte, hogy immár Bollywood is szerepel az iszlamista fanatikusok célpontjai között. Eddig vallási jellegű rendezvények és épületek, kormányzati intézmények, vagy épp luxusszállodák voltak a célpontok.

Most a filmesek is célkeresztbe kerültek. Az indiai filmek igen népszerűek Ázsia más országaiban is. Pakisztánban például szívesebben nézik az indiai filmeket, mint a hazaiakat. Lehet, hogy ez is motiválta az iszlamista merénylőket.

Mikorra tervezték a merényletet Bollywood ellen? A terrorista vezér “nem emlékszik”.
Sejtetni engedte viszont, hogy 2011 óta van ilyen tervük. Egyelőre nem hajtották végre, de bármikor akcióba léphetnek az öngyilkos merénylők Bollywood ellen. A filmeseknek eddig csak gengszterek fenyegetéseitől kellett tartaniuk, most itt vannak az öngyilkos merénylők is, akik úgy akarnak végezni magukkal, hogy közben a maximális számú áldozatot vigyék magukkal a túlvilágra.

Nagyon nehéz védekezni ellenük, hiszen a saját életüket sem kímélik, miért érdekelné őket a másoké? Indiában nagyon ritka, hogy végre is hajtsanak egy halálos ítéletet. Annak az öngyilkos kommandónak, amely lángba borította Mumbait – régebbi nevén Bombayt- 2008-ban, az egyetlen életben maradt tagját nemrég kivégezték, hogy példát statuáljanak. Indiának több mint 150 millió muzulmán lakosa van. Ha csak minden ezredik, vagy tízezredik dzsihád harcos lesz, akkor nemcsak Bollywood, de egész India retteghet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez