Virtuális séta Észak-Koreában: csak 0,99 dollár

350 idegenforgalmi látványosságot ismerhet meg, aki megveszi a londoni Uniquely Travel új alkalmazását, mely a világ egyik legtitokzatosabb országát mutatja be. Észak-Korea el van zárva a világtól, de azért évente mintegy ötezer bátor nyugati turista megtekinti az első kommunista dinasztia földi paradicsomát.

 

 

 

“Nemcsak azt mutatjuk meg Észak-Koreából, amit általában a rendszer magáról mutatni akar. Vannak eldugott helyek is.”- mondta az angol iroda vezetője, aki bemutatta az új alkalmazást a turisztikával foglalkozó újságíróknak Londonban. Arra is gondoltak, hogy az internet szinte elérhetetlen közönséges földi halandók számára Észak-Koreában, ezért az új alkalmazás offline is működik. Arra is figyelmeztetik a gyanútlanul turistát, hogy a Koryo szálloda Phenjan központjában van, de ebből ne vonjunk le elhamarkodott következtetést. A hotelt ugyanis csakis úgy hagyhatják el a külföldiek, ha koreai vezetőjük velük van.

Így valószínű, hogy a legtöbben beérik egy virtuális sétával. Annális inkább, mert néhány turistát az elmúlt időszakban kínos meglepetés ért Észak-Koreában. Egy 85 éves amerikai veteránt, aki részt vett a koreai háborúban /1950-53/, letartóztattak mondván, hogy háborús bűnös. Végül diplomáciai úton sikerült kiszabadítani a veteránt, aki még utoljára látni akarta ifjúkora háborús helyszíneit. Egy koreai-amerikai hittérítő nem járt ilyen jól. Ő turistaként érkezett, de hittérítő kísérlet miatt letartóztatták és 15 éves börtönre ítélték. Ezt aztán -végtelen nagylelkűséggel- 15 év munkatáborra változtatták. Minden diplomáciai erőfeszítés ellenére a koreai-amerikai hittérítő még mindig egy munkatáborban építi a szocializmust.

Ha sikert arat a virtuális séta a turisztikai piacon, akkor más kuriózum országok következnek: például Irán, vagy Mianmar, melyet régebben Burmának hívtak. Akik Észak-Korea iránt érdeklődnek, azok 0,99 dollárért kielégíthetik a kíváncsiságukat és nem is fenyegeti őket az a veszély, hogy a turistaút végén munkatáborban kössenek ki a kommunizmus földi Paradicsomában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez