Az önzetlen taxisofőr – Ön mit tenne?

Az önzetlen taxisofőr 170 ezer jüant talált készpénzben taxijában, de visszaadta az utasoknak, akik ott felejtették. A talált összeg közel 6 millió forint.

 

 

 

 

 

 

A nagylelkű taxisofőr egyik napról a másikra sztár lett Kínában azt követően, hogy egy hatalmas köteg készpénzt talált, melyet azonnal visszaadott a jogos tulajdonosának.

Zhao Lei 170 ezer jüant talált egy papírzacskóban a hátsó ülésen, miután elfuvarozott egy fiatal párt az észak-keleti Heilongjiang tartományban.

Ahelyett, hogy megtartotta volna a valószínűleg éves fizetése közel háromszorosát, átadta azt a cégnek, ahol dolgozik.

A cég felvette a kapcsolatot az utasokkal, akik már rettenetesen aggódtak, hiszen új autójukat akarták kifizetni. Végül szerencséjük volt, visszakapták a pénzt.

A boldog pár igyekezett a taxisofőrnek pénzjutalmat adni becsületességéért, de ő nem volt hajlandó elfogadni azt.

“Ez olyan dolog, amit meg kell tenni”- mondta a sofőr, miután sokan felfigyeltek a hírre.

“Bárki, aki elveszt egy ilyen összeget, belebolondul. Nem akartam kihasználni a helyzetet.”

Az egy főre eső GDP Kínában körülbelül másfél millió forint, ami azt jelenti, hogy a fent említett összeg hatalmas az átlag kínai számára.

A taxisok kevesebb mint 5000 jüant keresnek havonta, ami alig 17 ezer forint. Mindezt a hét 6 napján napi 14 órás munkáért.

Zhao önzetlenséget tanúsító története valószínűleg példaként szolgál a kínai közösségi szellem megnyilvánulásában a kínai médiában, ellentétben a sok társadalomkritikával.

2011-ben egy kislányt két autó elütött. A térfigyelő kamerán látható, ahogy a kislány elvérzik, míg a közel 20 járókelő egyszerűen figyelmen kívül hagyta őt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez