Brit turista börtönhalála Thaiföldön

Tigrisugrással valaki a rab mellkasára vetette magát, a bordáit összetörte és kiszorította belőle a levegőt. Ezt állapította meg a törvényszéki orvos Nagy-Britanniában, ahova hazaszállították a 46 éves Sean Flanagan holttestét.

 

 

 

 

A világutazó brit férfit azért csukták le Pattayan, a thai tengerparton, mert állítólag elemelt egy mopedet. Amikor a brit nagykövetség munkatársai felkeresték a börtönben, tolószékben volt és össze-vissza beszélt. A börtönőrök szerint elesett, de nyilvánvaló volt, hogy valamilyen agresszió érte a börtönben, ahol az őrök szerint renitens magatartást tanúsított. Valószínű, hogy a brit diplomaták látogatása után újabb támadás érte a 46 éves brit férfit, aki ebbe belehalt.

A brit nagykövetség tiltakozását követően vizsgálat indult a börtönben. Egy thai férfit azzal gyanúsítanak, hogy ő támadta meg a brit rabot és ő okozta a halálát. Nem világos, hogy valóban a szóbanforgó thai férfi volt-e a támadó, vagy pedig a börtönőrök kerestek valakit, aki magára vállalja a bűncselekményt.

A thaiföldi börtönökben a túlélési esélyek nem túl kedvezőek a külföldiek számára, különösen akkor nem, ha nem tudnak fizetni azért, hogy megvásárolják az őrök jóindulatát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez