Japán riporter rájött a macskák perverz titkaira

Tény: A macskák szeretik nézni az embert fürdés közben. Egy japán riporter rájött az okára.

 

 

 

 

Talán tényleg perverzek?
Ez a kérdés körülbelül azon kérdéskör közé sorolható, mint a „kutyák szeretik a zöldséget?” Vannak olyan kutatási területek, amelyek értelmét talán kétkedve fogadjuk. Azonban ha már valaki kikutatta és megosztotta velünk az eredményt, akkor tudjuk meg mi az igazság!

A riporter neve: “fanatikus” (ファナティック) és a japán híroldal, a MyNavi riportere, akinek elmélete így szól:

1. A dolgok és helyek, melyeket a macskák utálnak azok, melyeknek nem olyan a szaguk, mint nekik. Azért mennek bizonyos helyekre, hogy saját szagukkal megjelöljék.

Mindannyian tudjuk, hogy a macskák szeretik testüket és arcukat különböző dolgokhoz hozzádörzsölni, különösen azon dolgokhoz, melynek színe lehetővé teszi, hogy jól látszódjon rajta a macskaszőr. Mi ezen helyeket és holmikat nem tudjuk szaguk alapján megkülönböztetni, a macskák viszont természetesen mindenről mindent tudnak. Fanatic azt mondja, hogy mivel a fürdőszobát rendszeresen tisztítjuk, a cica nem érzi benne saját szagát, így idegen neki a hely. Ez bosszantja a cicust.

2. Fürdés, vagy zuhanyozás közben a fürdőszoba meleg lesz, a macskák pedig szeretik a meleget.

Fanatic elég biztos abban, hogy a macskák nem (csak) az meztelen embereket jönnek megnézni a fürdőszobába, hanem természetesen vonzza őket a meleg. Arra kíváncsiak, hogy vajon honnan jön a meleg, mitől meleg a víz? Egyszerűen hajtja őket a kíváncsiság. Ha az ember nincs jelen és a kád le van fedve (ahogy sok japán kádnál adott), a macskák szívesen sütkéreznek rajta csakúgy, mint a szőnyegen, vagy a napsütötte aszfalton. Ez egy nagyon jó hely a macskáknak.

3. A macskát izgatja a szappanok és samponok szaga
Mindezeken kívül az ismeretlen szagok is vonzzák a macskákat. Természetesen ebben a macskák végtelen kíváncsisága rejlik.

Fanatic azt tanácsolja, hogy legyünk tekintettel macskánkra, amikor belépünk a fürdőszobába. Eme tevékenységünkkel tehát felkelthetjük kedvencünk érdeklődését. Ügyeljünk tehát arra, hogy hagyjuk nyitva az ajtót!

További hasznos infók!

A MyNavi honlapját felkeresve megtekinthetjük Fanatic további elemzéseit. A macskák szerelmeseinek örömére számos cikk olvasható, Fanatic ugyanis tényleg macska-fanatikus, ahogy azt a közelmúltban publikált munkái is bizonyítják:

Miért rázzák a macskák a feneküket?
Hogyan reagáljunk, ha a macska beszél hozzánk?
Rangsor a pozícióban? Családtag a macska?
Mennyire jó a mosdás a macskáknak?

Akik ismerik a japánokat, tudják, hogy kiváló és szorgalmas elemzők. Olyan dolgokat is megfigyelnek, tanulmányoznak, sőt érdekesnek találnak, amire mi a hétköznapjaink során nem is gondolnánk. A lényeg pedig sokszor az apróságokban rejlik.

Az ilyen cikkekből talán tanulhatunk valamit. Ha mást nem, akkor azt, hogy ne nézzük perverznek macskánkat, ha ránk tör fürdés, vagy zuhanyozás közben.

Japánban egyébként nagyon szeretik a macskákat. Ezt bizonyítja az alábbi angol nyelvű dokumentumfilm-sorozat, ahol a riporter a legérdekesebb japán macskákat látogatta meg.

{youtube}OWj6s2xFLr4{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez