Házasságtörésért csoportos nemi erőszak és botozás

Egy 25 éves özvegyasszony beismerte: szexuális kapcsolata volt egy 40 éves családapával. Az iszlám bíróság ítélete Indonéziában. Csoportos nemi erőszak és kilenc botütés. A fejükre borították a kukát Szumátra szigetén, a szigorúan vallásos Banda Aceh tartományban.

 

A saria rendőrség nyolc tagja, a “hit őrzői” hajtották végre a csoportos nemi erőszakot nyilvánosan és ezt a 40 éves férfinak végig kellett néznie. A hit őrzői közül egy 13 éves fiú is volt. Mohamed próféta szigorú törvénye szerint persze a csoportos nemi erőszak is főbenjáró bűn, de a helyi iszlám bíróság ezt természetesen nem így látja. Fejenként még 9-9 botütést szükségesnek tart a házasságtörő pár számára.

Ebben a tartományban igen erős a konzervatív iszlám hagyomány. Nemrég egy 20 éves diáklányt erőszakoltak meg csoportosan, ugyanilyen okból és ugyancsak az iszlám bíróság döntése alapján. Akkor elfogtak kettőt a hit őrzői közül és ők nyolcéves börtönbüntetést kaptak. A helyi rendőrfőnököt leváltották, mert nem tett semmit az iszlám bíróság ítéletének a megakadályozására.

Indonézia a világ legnépesebb muzulmán állama, ahol a mérsékelt iszlám jellemzi a lakosság döntő többségét. Szumátra szigetén, Banda Aceh tartományban viszont uralkodik a saria. Mohamed próféta szigorú törvényét akár erőszakkal is rákényszerítik a lakosságra. A dzsihád harcosok többségét ebben a tartományban toborozzák Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez