15 millió dolláros tajvani segélyt keresnek Salvador volt elnökén

Hol van Francisco Flores, aki 1999 és 2004 között volt Salvador elnöke és utóda szerint lenyúlta a tajvani segélypénzeket? A salvadori főügyész kérte Panamát: fogják el a volt elnököt.

 

 

 

 

Salvadorban lefoglalták Francisco Flores házait, luxusautóit és hajóit. Mauricio Funes, a jelenlegi elnök azzal vádolja elődjét, hogy az zsebre vágta azt a Tajvanról érkező 15 millió dollárt, melyet természeti katasztrófák áldozatainak küldtek.

A korábbi elnök nem adott magáról életjelt azóta, hogy kisajátították vagyonát Salvadorban, de ügyvédje szerint Francisco Flores nem követett el semmiféle szabálytalanságot. Szerinte politikai boszorkányüldözés folyik Salvadorban.

Tajvan korábban sok kis pénzügyi gondokkal küzdő állam vezetőjét támogatta segélypénzekkel abban a reményben, hogy továbbra is vele tartanak fenn diplomáciai kapcsolatot és nem Pekinggel. Ez a kezdeményezés kifulladt, mert az érintett államok vezetői szépen zsebre vágták a segélypénzeket, majd pedig felvették a diplomáciai kapcsolatot Pekinggel és ezzel fokozódott Tajvan diplomáciai elszigeteltsége.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez