25 millió síitát a népirtás fenyegeti Pakisztánban

Erre hívja fel a figyelmet a The Diplomat című szaklap, mely ismerteti egy dzsihád csoport tervét. Eszerint a fanatikus szunnita muzulmán fegyveresek a síiták sírjává akarják tenni Pakisztánt.

 

 

 

 

 

Lashkar e Jhagvi a fanatikus dzsihád szervezet neve, melyet a katonai hírszerzés hozott létre még Ziaul Hak tábornok elnök idejében. Akkor ezeket a terroristákat Kasmír “felszabadítására” képezték ki, de azután sok más célpontjuk is akadt, például India kabuli nagykövetsége, vagy Mumbai, ahol nagy szerepük volt a 2008-as vérengzésben.

Ezek a milíciák – a tálibokhoz hasonlóan- a hadsereg kreaturái és ma is sok szállal kapcsolódnak a katonai hírszerzéshez. Nawaz Sharif kormányfő, aki Ziaul Hak tábornok-elnök egyik ifjú kedvence volt, távolról sem lép fel határozottan az iszlamista milíciák ellen, pedig ezt sokszor megígérte fő szövetségesének, az Egyesült Államoknak.

Szaúd-Arábia áll a fanatikus dzsihád milíciák mögött. Pénzére és jóindulatára Pakisztánnak nagyon nagy szüksége van. A pakisztáni síita népirtás terve ugyanis szorosan kapcsolódik az egész Közel-Keletre kiterjedő szunnita-síita konfliktushoz. Az egyik oldalon Irán és Szíria áll, a másik oldalon Szaúd-Arábia és a dúsgazdag olaj sejkségek.

Szíriában tombol a polgárháború, amely lényegében vallási konfliktus. Ebből a szemszögből nézve a 25 millió síita Pakisztánban stratégiai tartalék lehet a szomszédos Irán számára.

Meg is kezdődött a síita hazarak elüldözése az Iránnal határos Beludzsisztánból. Több mint 30 ezren menekültek már el, távozásukat sorozatos gyilkosságokkal és fenyegetésekkel érik el. A hatóságok pedig gyanúsan elnézőek a dzsihád harcosok iránt. A szervezet vezetője annak ellenére elkerüli a börtönt, hogy mindenki tudja róla: nagyon sok gyilkosságért felelős. A rendőrség nem védelmezi a síita közösséget: sem a szent helyeket, sem a felvonulásokat nem biztosítják kellőképpen. Rengeteg a terrorakció, melynek célpontja a 25 milliós síita közösség Pakisztánban.

Elmerészkednek-e a síiták szisztematikus kivégzéséig a fanatikus milíciák, mint Ruandában 20 évvel ezelőtt? Minden a kormányzaton és a hadsereg főparancsnokán múlik: ha engedik a síiták tömeges lemészárlását, akkor a vállalkozó iszlamista milíciák készen állnak. A nagyhatalmaknak, mindenekelőtt Amerikának kell figyelmeztetnie Pakisztánt, hogy nem gyilkolhat le egy 25 milliós vallási közösséget a XXI-ik században, Ázsia kellős közepén!- állapítja meg a The Diplomat című szaklap.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez