A Samsung koppintotta az Apple okostelefonjait

“A dél-koreai óriásnak emiatt 120 millió dolláros kártérítést kell fizetnie!”- így döntött a kaliforniai bíróság, amely már három éve vizsgálja a Samsung és az Apple jogvitáját. Az Apple eredetileg több mint 2 milliárd dollárt követelt.

 

 

 

 

“A Samsung Galaxy család legalább egy okostelefonja utánozza az Apple IPhone-t és a többi is használ fel Apple technologiát”- közölte Lucy Koh bírónő, aki a korábbi tárgyalásokat is vezette Kaliforniában. A dél-koreai cég szerint viszont az Apple sértette meg a szabályokat és tulajdonképp az Android miatt dühös, amely legyőzte a Nagy Almát a globális piacon.

“Az Android a Google rendszere és a Samsung a legnagyobb felhasználó, ezt akarja megölni az Apple!”- állította a dél-koreai cég ügyvédje. A bíróság, ha korlátozott mértékben is, de igazat adott neki. 158 ezer dolláros büntetésre ítélte az Apple-t. A globális piacon késhegyig menő harc folyik a két óriás okostelefonjai között és a Samsung áll nyerésre.

A jogvita csak részben hátráltatja a versenyt. A Samsung azonnal fellebbez, ezért a globális piacon nem korlátozhatják a tevékenységét, de Amerikában igen. Itt tart most a fordulatos ügy, amely 2011-ben kezdődött, amikor kiderült, hogy az okostelefonok világpiacán csak két óriás maradt versenyben: az Apple és a Samsung. Az európai és a japán cégek lemaradtak és a harmadik helyre feljött a kínai Huawei, melyet 10 éve még senki sem tartott komoly vetélytársnak a piacon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez