Az orvosok attól tartanak, hogy a düh, a félelem és a stressz sok ember immunrendszerét legyengítheti, így ki vannak téve a megfázás és egyéb vírusos megbetegedések veszélyeinek.
“Ha az immunrendszer sérül, a vírusok, vagy baktériumok elszaporodhatnak a szervezetben és fertőzést okozhatnak”- mondta Lee Dong-ho, a Szöuli Nemzeti Egyetemen Bundang kórházának professzora.
A zöldség, a gyümölcs, különböző magvak, dió, hal-és tengeri alga segíthet legyőzni a fertőzéseket. A finomított élelmiszereket, mint a fehér cukor és a liszt ajánlatos kerülni, ugyanígy a sült, vagy zsíros ételeket. A zöld tea bizonyítottan segíthet, mivel sok antioxidánst tartalmaz. A legjobb tea az omija (piros koreai bogyó), vagy lótuszlevél, mely segít enyhíteni a szorongást és a depressziót.
Sokan hiszik, hogy a gyógynövények magas testhőmérséklet mellett történő felhasználása dühöt és alvászavarokat okozhat. Kim Cheol-soo gyógynövényszakorvos azt mondja: bizonyos ételek segítenek csökkenteni a magas testhőmérsékletet, így könnyebben kezelhetővé válik a harag, a stressz, a szorongás, vagy az alvászavar. A krizantém tea is megnyugtathatja az embert.
A fenti kása fekete szezámból, fenyőmagból, tejből és jamgyökérből készül, mely az állóképességet erősíti. A kagyló, vagy osztrigaleves is remek testhőmérséklet csökkentő lehet.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy akkor szenvednek depresszióban, ha túlságosan lehűl a testük. Nekik ajánlott melegítő ételeket, italokat fogyasztani ebben az időszakban, mint a mézes, fekete üröm, ginzeng, vörös ginzeng és gyömbér tea.- mondja Kim.