Tartozás miatt kikapcsolták a gázt a miniszterelnök házában

4,7 millió rúpiával tartozik a kormányfő a gázműveknek, ez mintegy 48 ezer dollárnak felel meg. Nawaz Sharif miniszterelnök egy nappal korábban háborút hirdetett a ki nem fizetett gázszámlák ellen.

 

 

 

 

“Pakisztánban milliók lopják a gázt, mások meg nem fizetik ki a számlát. Mindenki megkapta a felszólítást”- közölte a szolgáltató, amely kikapcsolta a gázt a miniszterelnök házában, Iszlámábádban. Nem ez az egyetlen hivatalos épület Pakisztán fővárosában, mely gáz nélkül maradt: a parlament épületében sincs gáz. Az ok ugyanaz: régóta nem fizeti ki a számlát a pakisztáni kormány.

Miért nem? Mert nem jönnek az adóbevételek. A költségvetés állandó hiánnyal küzd, mert az adóköteles polgártársaknak csak az elenyésző része fizeti be az adót, emiatt nemrég listát tett közzé az adóhivatal, hogy kik a legnagyobb adócsalók Pakisztánban. A fél parlament rajta volt a listán. Az IMF viszont közölte, hogy a következő hitelt csak akkor folyósítja, ha javul az adómorál és a költségvetési egyensúly.

Jelenleg tehát a kormány több fronton küzd és seholsem áll nyerésre, hiszen annyi pénze sincs, hogy a kormányfő házának gázszámláját rendezze.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez