Mennyi pénze van a szerencsétlenül járt komp tulajdonosának?

A Yoo család feje először tagadta, hogy köze lenne a komphoz, amely elsüllyedt fedélzetén többszáz diákkal a koreai vizeken. Később közölte a börtönt megjárt milliárdos: 10 milliárd vonos (körülbelül 10 millió dolláros) vagyonát jótékony célra ajánlja fel.

 

 

 

Az ügyészség vizsgálatot indított a vagyonos család ellen, mert fennáll a gyanú, hogy nem volt megfelelő a komp biztonsági rendszere és a személyzet képzése. Ezen spórolt a Yoo család, mely mellesleg egy szekta feje is Dél-Koreában. Az ügyészség nyomozói a szekta templomát is átkutatták, mert fennáll a gyanú, hogy a kétes üzletember a pénzügyeit a szekta nevében bonyolította le, hogy így adómentességet kapjon. Korábban a Yoo család feje éveket töltött börtönben adócsalás miatt.

Ettől függetlenül szép vagyont halmozott fel, melynek értéke sokkal nagyobb, mint amennyit a milliárdos családja bevall. A sajtó szerint a Yoo család vagyona valahol 240 és 300 milliárd von körül van. Ez harmincszor annyi, mint amennyit a Yoo családfő kedvenc fia bevallott. A dél-koreai sajtó szerint csak azért ajánlott fel jótékony célra 10 milliárd vont a komp tulajdonosa, hogy ezzel megússza a vizsgálatot és a botrányt, vagyis csak az arcát akarja menteni, ami nagyon fontos Ázsiában.

Kérdés, hogy az ügyészség elhiszi-e azt, amit a Yoo család állít? A komp személyzetének mind a 15 tagja jelenleg előzetesben ül és néhány tiszt ellen már vádat is emeltek. Dél-Korea elnökasszonya azt mondta, hogy gyilkossággal ért fel a kapitánynak az az utasítása, hogy senki ne hagyja el a kabinját a katasztrófa idején. A tulaj közvetlen felelősségét egyelőre nem állapították meg, de Dél-Korea miniszterelnöke lemondott. Neki biztos, hogy kisebb volt a felelőssége a komp katasztrófában, mint a von milliárdos szekta vezér Yoo családnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez