Tom yum, a thaiok “királyi” ráklevese

A világ ízeit kutatva gasztronautáink a thai konyha titkaiban merültek el, hogy az Asiaport olvasóinak “asztalára” vazsároljanak egy csipetnyi Ázsiát. A Thai Chili Wok Bar főszakácsával ez alkalommal egy királyrákos levest tálalunk fel, amit 3 perc alatt, akár otthon is könnyűszerrel elkészíthet bárki.

Íme a recept és a videó:

Hozzávalók

fűszeres alaplé
tom yum paszta
gyömbér (galangal)
citromfű
zöldségek (ízlés szerint: paradicsom, gomba, hagyma)
halszósz
királyrák
cukor
citromlé

chili

A fűszeres, akár vegetás alaplében elkeverjük a bármelyik ázsiai boltban fellelhető tom yum pasztát, majd sorra hozzáadjuk a további alapanyagokat. Az ázsiai galangalt nyugodtan helyettesíthetjük gyömbérrel, majd a citromfüvet és a zöldségeket is hozzá adhatjuk ízlés szerint. Ezután a 2 kiskanál halszósz és a 4 darab nagy királyrák következik, végül pedig ízesítjük cukorral, friss citrom/lime levével, sóval és chilivel.

Jó étvágyat!

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez