Videófelvétel került elő az elsüllyedt kompból: “Gondolod tényleg meg fogok halni?”

Előkerült egy videófelvétel, melyet a dél-koreai kompbaleset egyik áldozata készített a szerencsétlenség idején. A videónak csak a hanganyagát hozta nyilvánosságra egy helyi televíziós csatorna.

Megtalálták a dél-koreai kompbaleset egyik áldozatának okostelefonját, mely sértetlen maradt és egy videófelvételt rejtett. A felvétel hanganyagát a fiú apja, a felvétel készítője juttatta el a dél-koreai JTBC televíziós csatornának, mely három perces riportban közölte is azt – jelenti a CNN.

“Wow, ez nagyon dől. Az oldalunkra fordulunk. Nem tudok mozogni”, “Gondolod, tényleg meg fogok halni?”, “Mi történik?” – ezek a mondatok hangzanak el a felvételen, melyet egy fiú diák készített. Az április 16-án szerencsétlenséget szenvedő kompon több száz diák utazott, a holttesteket még mindig emelik ki a hajótestből, a dél-koreai miniszterelnök pedig lemondott a tragédia után. A hajó kapitányát és 14 ott dolgozó munkatársat letartóztattak.

A felvételen hallható hangok gazdái tudatában voltak annak, hogy a komp éppen elsüllyed velük. “Anya, apa, apa, apa! Mi van a testvéremmel?” – kérdi az egyik áldozat sírva. Egy másik a mentőmellények után érdeklődik, miközben a hangosbemondón azt mondják: “mindenki maradjon ott, ahol van”.

“Ez az utazás el van szúrva” – mondja egy másik hang a felvételen. “Mit csinál a kapitány?” – kérdezi az egyik utas. Később egy másik azt mondja: “tájékoztatniuk kellene minket arról, hogy mi történik”.

Vasárnapig 188 holttestet találtak meg a búvárok, 114 áldozatot még keresnek. A videón szereplők sorsa egyelőre ismeretlen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez