12 aranyrudat nyelt a csempész

Háromórás nehéz műtéttel sikerült eltávolítani a 400 gramm aranyat a 63 éves csempész gyomrából. Indiában többször is emelték az arany vámját, hogy csökkentsék az aranylázat a hazai piacon, amely a legnagyobb a világon.

 

 

 

Hányingerrel küzdött a 63 éves üzletember, aki egyébként cukorbeteg és már volt négy gyomorműtétje. Lenyeltem egy dugót, panaszkodott az orvosnak, aki a legnagyobb megdöbbenésére 12 aranyrudat talált a gyomorban.

“Ilyen esetem még nem volt. Egykilós epehólyagot távolítottam már el, de aranyat még soha!”

A vámosok azonnal megjelentek a kórházban és elkobozták a becsempészett aranyat. Ha felépül, akkor az üzletembernek csempészés vádjával kell bíróság elé állnia Indiában. A kormány mindent megtesz, hogy mérsékelje a hazai aranylázat. A többszörös vámemelések eredményt is értek el. A legális aranyimport tavaly májusban még 162 ezer kiló volt, az év végén már csak 19 ezer kiló. Arról nincs adat, hogy az aranycsempészet mennyivel lendült fel emiatt.

Ha egy 63 éves üzletember az élete kockáztatásával 12 aranyrudat nyel le, hogy így hozza át a vámon, akkor nagyon nagy lehet a kereslet az arany iránt az indiai piacon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez