Prostikra vadászott diák korában Észak-Korea ifjú diktátora

Kim Dzsongun 1993 és 2000 között tanult Bernben, egy bentlakásos iskolában. Belépett egy koreai diák klub-ba, ahol mindenki dél-koreai volt, kivéve az ifjú Kimet és két testőrét.

Milyen volt az ifjú diktátor Svájcban?- tudakolta a dél-koreai hírszerzés azoktól a klub tagoktól, akik a svájci síparadicsomban, Gstaadban egy asztalnál üldögéltek Észak-Korea mai urával. Kiderült, Kim Dzsongun fiatal korában is igen agresszív és aktív volt, nehezen őrizte meg az önuralmát. Természetesen álnéven élt: Pak Csolként mutatkozott be. Társai csak később tudták meg, hogy ki ez az agresszív fiatalember. A rámenős fiú szívesen ivott és prostikra vadászott a szupergazdagok síparadicsomában, a síeléssel nemigen törődött. Ehhez képest most síparadicsomot akar varázsolni a koldusszegény Észak-Koreában.
Az ifjú Kim félt attól, hogy társai rájönnek, ki is ő valójában, ezért nagyon tartózkodó volt velük szemben. Külön úgy választotta meg az iskolát Svájcban, hogy ott nagyon kevés koreai diák legyen. Angolul és németül folyékonyan beszélt, de franciául nem tanult meg. A francia konyakot viszont igen kedvelte.
A dél-koreai hírszerzés összeállította a diktátor portréját annak alapján amit a diáktársai mondtak róla. Eszerint az ifjú Kim igen agresszív. A szöuli szakértők szerint Svájcban világosan érzékelnie kellett azt, hogy Észak-Korea milyen elmaradott és hogy külföldön igen rossz vélemény alakult ki a világtól elzárt kommunista diktatúráról. Ezt a kisebbségi érzést fejezi ki az az agresszivitás, amely az ifjú diktátorból sugárzik- állapították meg a dél-koreai hírszerzés szakértői. Szerintük ezzel is magyarázható, hogy az év elején brutális módon eltette láb alól mentorát, Észak-Korea második számú vezetőjét, aki egyáltalán nem mellesleg a nagynénje férje volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez