Orosz titkosszolgálat: Élnek, és Afganisztánban vannak a maláj gép utasai

Az orosz titkosszolgálat szerint a repülőgépet, mely március 8- án indult Kuala Lumpurból Pekingbe egy terrorista eltérítette: a gép leszállt Afganisztánban valahol a pakisztáni határ közelében. Írja orosz forrásokra hivatkozva az afgán Khaama Press.

Az MH 370-es egy országúton landolt valahol Kandahár közelében. Valószínűleg kényszerleszállást kellett a gépnek végrehajtania, mert az egyik szárnya letört. De mind az utasok -239 fő- mind pedig a személyzet megúszta a kalandot. Jelenleg kunyhókban tartják őket fogva. Nyomorognak, mert nincs elég élelmiszerük. Körülbelül húsz “értékesebb utast” kiemeltek közülük, őket egy bunkerben őrzik. Az orosz titkosszolgálat feltevése az, hogy a géprabló, aki egy Hitch fedőnevű terrorista, tárgyalni akar vagy az USA-val vagy Kínával. Az utasok legnagyobb része kínai a gépen.
Mennyire megbízhatóak az orosz titkosszolgálat információi, melyeket a Moszkovszkij Komszomolec közölt? Senki sem tudja. Közben 11 ország folytatja a gép fekete dobozának a keresését az óceánban. Miután már több mint egy hónap eltelt, a jelek egyre halkulnak, és a remények egyre fogynak. A malajziai légitársaság már megkezdte a kártérítési előlegek kifizetését az utasok hozzátartozóinak. Ha az orosz titkosszolgálat információja hiteles, akkor nem világos, hogy miért nem jelentkezett eddig a géprabló terrorista? Korábban a tálibok cáfolták, hogy közük lenne a gép eltűnéséhez. Márpedig Kandahár környéke Afganisztánban az ő felségterületük annak ellenére, hogy magában a városban még ott vannak az amerikaiak. A hódító Nagy Sándor nevét viselő város Afganisztán tálib fővárosa volt mielőtt az amerikaiak elfoglalták volna. A tálibok befolyása ma is jelentős: Karzai afgán elnök testvére, aki Kandahár helytartója volt, az életét veszítette. Az orosz titkosszolgálat arról nem szivárogtatott ki semmit, hogy Hitch a géprabló terrorista kinek is dolgozik, ha létezik egyáltalán

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez