Rovarhotelek épülnek Dél-Koreában

A Seoul városi önkormányzat vasárnap adta be az új tervezetet a „Rovar Hotel” építésére, mely egy olyan hely létrehozása lesz, ahol a bogarak menedékre találhatnak.

 

 

 

 

Szöul azt tervezi, hogy 27 helyen épít ilyen épületeket szerte a városban, hogy megvédhesse a bogarakat a rovarirtóktól.

A 80-185 centiméteres faépítmények többnyire hulladék fából készülnek majd. A Seodaemun-guban és Dobong-guban lévő faipari cégek fogják felügyelni az építkezéseket.

A rovarhotelek otthont adnak majd a legkülönbözőbb bogaraknak, beleértve a szitakötőket, méheket, katicabogarakat és a fülbemászóknak. Minden emelet különböző anyagokkal lesz tele a rovarok igényeinek megfelelően.

Az első emeleten a méhek és a darazsak kapnak helyet. A második emeleten van egy kis tábla, ahol a katicabogarak és hernyók növényeket fogyaszthatnak. A többiek is találnak helyet a harmadik emeleten, ahol egy tölgyrönk várja őket.

A negyedik emelet száraz füveket tartalmaz és egy fából készült hajót, amelyen keresztül a kemény héjú rovarok, mint a bogarak lyukakon közlekedhetnek. Az ötödik emelet valószínűleg egy közösségi hellyé nőheti ki magát, ahol minden bogár kedvét leli majd a különböző növények gyűjteményében, mint a búza, szalma, fa és a bambusz.

A rovarszállodák kilenc kerületben épülnek Szöulban, beleértve Eupyeong-gu, Gwangjin-gu és Songpa-gu kerületeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez