Kilenc hónapos kisfiút rendőrség elleni támadással vádolnak

Családjával és a szomszédokkal együtt került a vádlottak padjára a kisfiú, aki édesapja ölében hallgatta meg, hogy “veszélyeztette a rendőrök életét, megzavarta a közrendet és beleavatkozott az államügyekbe.” A rendőrségen röhög mindenki Pendzsab államban, Pakisztánban.

 

A rendőrség megrohamozott egy nyomornegyedet Lahore városában, ahol a helyi lakosok lopták a gázt. A kiérkezett rendőröket kőzápor fogadta, a helyiek botokkal várták a hatóság embereit. A verekedés során sokan megsérültek. A rendőrség több mint harminc embert megvádolt azzal, hogy életveszélyesen léptek fel a hatóság ellen. A listára valahogy felkerült a kilenc hónapos kisfiú neve is, így aztán ő is részt vett a tárgyalás első napján a bíróságon, mint vádlott. A bíró is érezte a helyzet visszásságát és elnapolta a pert. Mi lett a vádlottakkal, köztük a kisfiúval? Óvadék ellenében szabadultak. A per április közepén folytatódik.

Közben a helyi rádió és televíziós állomások beszámoltak arról, hogy egy kilenc hónapos kisfiú is a vádlottak padjára került Lahore városában. A rendőrség köznevetség tárgya lett. Pendzsab állam főminisztere vizsgálatot indított az ügyben. Azt a rendőrtisztet, aki egy kilenc hónapos kisfiút is rendőrség elleni erőszakkal vádolt meg, felfüggesztették. Valószínű, hogy nem kell gyerekkorát a börtönben töltenie.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez