Halálos ítéletek óvodások megmérgezéséért

Mérgezett joghurtot fogyasztott több óvodás Pekingtől nem messze. Két kislány meghalt. Ki mérgezte meg a joghurtot? Annak az óvodának a főnöke és egy munkatársa, mely a kislányok óvodájának fő vetélytársa volt.

 

 Mindkettőjüket halálra ítélte a bíróság Hopej tartományban. Azért találták ki a mérgezett joghurtot, mert bosszantotta őket, hogy fő vetélytársuk, egy másik magánóvoda pénzesebb szülőket vonz, mint az övék. Kínában késhegyig menő harc folyik a különböző oktatási intézmények között, hiszen az egyke rendszer miatt rendkívüli mértékben felértékelődött az óvodák és iskolák szerepe. A szülők hajlandóak nagyon sokat fizetni egy jó hírnévnek örvendő intézménynek.

Ezért döntött úgy a vetélytárs óvoda főnöke, hogy bebizonyítja: a másik ovi veszélyes hely. Mérgezett joghurtos poharakat helyeztek el a vetélytárs óvoda mellett, mellette képregény és ceruza volt. A csábítás hatott, sok ovis evett a joghurtból. Mindnyájukat kórházba vitték, két gyereken már nem tudtak segíteni.

A halálos ítéletekről beszámoló kínai sajtó megírja, hogy a késhegyig menő verseny sok óvodát arra ösztönöz, hogy olyan nem engedélyezett szereket adjon a gyerekeknek, amelyek fokozzák a teljesítményt, vagy egyszerűen csak jó kedvre hangolják a kicsiket. Többszáz ítélet született ilyen óvodák ellen, hiszen nem lehet tudni, hogy ezek a csodaszerek milyen hatással vannak a kicsik szervezetére.

A joghurtos gyerekgyilkosok halálos ítéletét a közvélemény helyesli Kínában. A hírügynökségek megírják: nem világos, hogy az elítéltek vajon fellebbeznek-e? A Legfelső Bíróság ettől függetlenül minden halálos ítéletet megvizsgál, de aligha valószínű, hogy enyhíti a joghurtos gyerekgyilkosok halálbüntetését Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez