Nincs vége a Pokémon láznak

Július 19-én érkezik a mozikba a 17. Pokémon Mozi, melynek címe: Pokemon XY the Movie: The Cocoon of Destruction and Diancie.

 

 

 

 

 

 A címben eredetileg nem szerepelt a “Diancie”, de a kő/tündér típusú mitikus Pokémon végül is bekerült, mint új karakter.

Diancie, a gyémánt királyság hercegnője, akinek láthatatlan képességei fontos szerepet játszanak a filmben. A mélyen a föld alatt fekvő királyság észrevétlen maradt és az ékkő típusú Pokémonok békében élik életüket. Azonban a Szent Gyémánt, amely lehetővé tette az ország energiaellátását, gyengülni kezd és Diancie képességei még nem elegek a Gyémánt felélesztéséhez.

Hogy megmentse az országot, Diancie összeáll Satoshival (nálunk Ash) és társával Pikachuval, hogy megkeressék a szent erőt, és találkozzanak az életet adó Pokemonnal Xerneas-al, de szembe kerülnek a pusztító Pokémonnal, Yveltal-al.

A rendező Kunihiko Yuyama, kinek nevéhez sok Pokémon film kötődik, az animációs rendezésért pedig Yoichi Kotabe felel, sőt az eddig ismert karakterek hangjai ugyanazok lesznek, akiket megszokhattunk.

Úgy tűnik a Pokémon láz még mindig nem ért véget, legalábbis Japánban.
Nálunk az első széria megjelenése több sorozat megjelenését eredményezte, nem beszélve a Pokémon lázról, kártyákról, Tazókról és Pikachuról, akinek nevét nálunk is mindenki ismeri.

Akkoriban még csak 150 Pokémon fajról lehetett tudni, mára már több 700-ról lehet olvasni.

Mégis mi lehet a titka annak, hogy egy sorozat, mely megélt 18 évadot, több mint 800 epizódot, 17 mozifilmet, körülbelül 22 speciális epizódot, nem beszélve a rengeteg videójáték megjelenésről, még jelenleg is nagy sikerrel fut Japánban? A Pokémon alapvetően egy gyerekeknek szóló sorozat, mégis számos korosztályban hódít. Vajon meddig lesz töretlen a siker?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez