Halálos baktériumtól rettegnek Japánban

Két ember meghalt és több mint százan olyan baktérium fertőzést kaptak, amely ellen jelenleg nincs orvosság. Ezek a baktériumok ugyanis ellenállnak a hagyományos antibiotikum kezelésnek.

 

 

 

A két beteg úgy halt meg, hogy a baktérium okozta mérgezés elérte a vérkeringést, így a szerencsétlenek vérmérgezést kaptak. A baktériumot nagyon nehéz azonosítani. Csak abból veszik észre az orvosok, ha valakinek hirtelen magas láza támad és nem tudják, hogy mitől. Öt évvel ezelőtt vették észre az új halálos baktériumot Japán nyugati részén, Hirosima közelében. Azóta már több kutatóközpontban is vizsgálták a baktériumokat, de hatékony ellenszert nem találtak. Azt sem tudja pontosan senki sem, hogy hány emberben bujkál ez a titokzatos baktérium.

Az biztos, hogy a fertőzést a leggyakrabban a kórházban kapják meg a páciensek, ezért Japánban most módosítják az egészségügyi törvényt. Eszerint minden kórháznak jelentenie kell, ha ilyen esetet észlel, valamint meg kell tennie a szükséges ellenintézkedéseket. A hatóságok attól tartanak, hogy több áldozata is lehet a halálos baktériumnak, hiszen az ellenszert egyelőre nem találták meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez