7000 gyémánt volt az alsónadrágjában

A gyémánt a nők legjobb barátja, de a hölgyeknek érdemes kétszer is meggondolni mielőtt megengedik, hogy valaki a nyakukba akasszon egyet. Egy férfit HongKongban több mint 7000 gyémánttal fogtak el múlt csütörtökön a shenzheni kikötőben.

 

 

 

A gyanút az keltette, hogy az ellenőrző tisztek szerint a férfi furcsán járt, majd mikor kipakoltatták a zsebeit különösnek találták a nadrágját. A South China Morning Post jelentése szerint a vámtisztek néhány számolással eltöltött óra után 7443 kis gyémántot, valamint 10 darab ékszert találtak nála, melynek súlya körülbelül 130 gramm összesen. Mindez gondosan elhelyezve egy kis műanyag zacskóban.

Ez csak egy eset a sok közül, mely a shenzheni kikötőben esett meg, mely lassan egy gyémántcsempész csomóponttá válik. Kínában egyre inkább nő a kereslet a luxuscikkek iránt, a termelés viszont gyenge. 2013-ban a Legal Daily számolt be arról, hogy a shenzheni vámhivatal által lefoglalt gyémántok értéke mintegy 300 millió hongkongi dollár. A HS17 nevű műveletben közel 400 anticsempész tiszt vesz részt, mind Shanghaiban, mind Shenzhenben.

A Shanghai Diamond Exchange (SDE) az egyetlen hivatalos gyémánt tőzsde Kínában, a kínai cégek pedig csak az SDE engedélyével importálhatnak gyémántokat. Egy ideje viszont köztudott, hogy Kínában sokkal több gyémántot értékesítenek az SDE importnál, így a csempészet nyilvánvalóan nincs ellenőrzés alatt. Talán az egyetlen módja annak, hogy a gyémántkínálat lépést tartson a kereslettel Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez