Top 10 emléktárgy Japánból

Kiválogattuk azokat az ajándéktárgyakat, melyeket a külföldiek utazásaik alatt a legtöbbször hazahoznak. Kizárólag olyan tárgyakat gyűjtöttünk össze, melyet a Japánok nem, de a külföldiek ajánlanak. Persze ez csupán töredéke annak az eszméletlen sok érdekes holminak, amivel találkozhat az ember az üzletekben, de talán ha az ember valami maradandót, vicceset, érdekeset szeretne elérhető áron, az alábbiakat érdemes megfontolni.

 

 

 

 

 A Naver Matome japán oldal készítette a felmérést, külföldiek válaszai alapján. Lerántjuk a leplet a top 10 legkedveltebb holmiról:

1) Sushi, nem Sushi

Természetesen nem lehet valódi Sushit kivinni az országból, de lehet kapni mindenféle Sushi témájú ajándéktárgyat. Japán tele játékokkal és különféle alakú műanyag Sushikkal, beleértve a például a Sushi alakú USB pendrive-okat is.

A képen látható Sushi valójában instant Sushi. Hogy hogyan készül? Kiderül a videóból. Érdekes. Egyébként ehető.

{youtube}Gr-qewC-4gY{/youtube}

2. ) Szúnyogírtó malac

A jellegzetesen tekercs alakú malacka neve Katori senko és valójában kerámia disznóról van szó, melybe be lehet illeszteni a rovarirtó tekercset.

3. ) Melegvizes palackok

Nyugodtan mondhatja, hogy persze itthon is lehet kapni melegvizes palackot, de nem olyat, mint Japánban. A japán forró vizes palackok nem puha műanyagból készülnek, mit kellemesen éjjel átölelhetünk. Olyan kemény műanyagból készülnek, mint egy műanyagüveg, ellenben sok érdekes borítással kapható. Ím egy példa.

41ittVUW5KL. SL500 AA300

4) Főzőlapvédő

Igen elismerjük, hogy a főzőlapot úgy is tisztán lehet tartani, hogy főzőlapvédő helyett alufóliát használunk, de jöjjön egy kis reklám szöveg: „Ön is folyton azzal vesződik, hogy koszos a tűzhelye? Unja már, hogy az alufólia is meggyullad, ha kis olaj csöppen rá? Van megoldás. Itt az új főzőlapvédő egyenesen Japánból. Próbálja ki ön is!” Most komolyan, valaki Japán útjáról ezzel jön haza? Ezek szerint igen.

„Mit hoztál drágám?”

„Ezt.”

41tUJfTqiwL

5) Köröm olló

Akár hiszik, akár nem sok külföldi úgy gondolja, ez a megfelelő szuvenír japánból. Nem tudok mit hozzászólni. Legyen.

5596957-japanese-nail-clipper-lg

6) Takoyaki gép

Egy másik olyan dolog, ami talán furcsán nézne ki a mi otthonukban. Külföldi turisták azt mondják, hogy szükségük van otthon egy ilyen gépre a Takoyaki elkészítéshez. Mi a Takoyaki? Polipdarabok tésztában kisütve. Ha valaki Magyarországra ilyet hoz, annak már csak a poliputánpótlást kell megoldania.

a04286a6

7) Kotatsu

Ehhez már nagyobb bőrönd kell. A Kotatsu egy rövid lábú asztal, mely folyamatos meleget biztosít. Melegen tartja az ételt, s egyben fűt. Ez a régi japán házakban megszokott, szoba közepén lévő tűz modern változata. Ilyet én is elfogadnék. Van valakinek?

kotatsu

8) Savanyúságok

“Tsukemono”, avagy a japán savanyúság. A tartósított zöldségeket főételek, vagy italokat, nasik mellé szolgálják fel. Nem egyértelmű, hogy a vendégek azért szeretik ezeket hazahozni, mert szeretik, vagy hogy mutassanak barátaiknak valami furcsát.

2349 01

9) Cool Fanta, Calpis koncentrátum

Japánban rengeteg izgalmas Fanta íz van, melyek nincsenek más országokban, az ízüket pedig szezonálisan is megváltoztatják. A Calpis az egyik legfinomabb japán ital, mely olyan, mint a szörp, vagyis hígítani illik. Semmihez sem hasonlítható az íze és én is hoztam magamnak haza belőle. Féltve őrzöm minden cseppjét.

 calpis giftset3

10) Neko persely

Végül, de nem utolsósorban a látogatók azt mondták, mindenképp szerettek volna hazavinni egyet ebből a macska perselyből. Amikor fel teszünk a tetejére egy érmét, a benne rejtőző macska felnyúl érte, megragadja és elveszi a pénzt.

P4093533

Ezek voltak a külföldiek szerint legérdekesebb japán holmik, amiket érdemes hazahozni.

Köszönjük a figyelmet!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez