A lecsukott milliárdos óvadékért kuncsorog

Csekély 100 milliárd rúpiás óvadékot kell fizetnie a Sahara pénzügyi csoport főnökének, ha ki akar jutni a börtönből Indiában. Ez 1,67 milliárd dollár. A bajbajutott milliárdos a munkatársaitól vár segítséget.

 

Sahara- ez a pénzügyi óriás neve, ami támogatást jelent hindi nyelven. Most a cég tulajdonosa és főnöke Subrata Roy az alkalmazottaihoz fordult. A segítségüket kéri a hatalmas óvadék kifizetésére. 100 ezer rupiát kér fejenként, ami 1670 dollárt jelent, cserébe a cég alkalmazottai részvényeket kapnának. A kérés nem kötelező jellegű, de sok alkalmazott máris megértette a finom célzást és fizet, hogy a főnöke kikerüljön a sittről.

Miért nem fizet ő maga? Roy szerint a magánvagyona nem éri el az 1 milliárd dollárt sem, közben a Sahara értékét 11 milliárd dollárra becsülik.

Nem kis cégről van szó. A Sahara India egyik legnagyobb munkaadója. 4500 irodájában mintegy 1,2 millió ember dolgozik. Ha mindenki támogatja a főnököt, akkor bőven összejöhet az óvadék.

Miért ül a Sahara főnöke?
Törvénytelenül deviza kötvényeket bocsátott ki. A pénzügyi felügyelet lefülelte és arra kötelezte, hogy fizesse vissza az ügyfeleknek, mind a harminc milliónak a 240 milliárd rupiát. A Sahara főnöke közölte: ez megtörtént, a pénzügyi felügyelet szerint viszont nem, ezért ül a Sahara ura február 28 óta előzetesben. Nyilván szívesebben lenne New Yorkban a Plaza Hotelben, amely az övé. Londonban a Sahara tulajdona a Grosvenor Houss és az indiai Forma 1 csapat fele is. Indiában a pénzügyi felügyelet el van szánva arra, hogy leszámol az illegális deviza műveletekkel, melyek értékét 670 milliárd dollárra becsülik Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez