Istenkáromlásért halálra ítéltek egy keresztényt

A bíróság a börtönben folytatta le a tárgyalást, mert nem merték az istenkáromlással vádolt keresztény férfit elszállítani a bíróság épületébe Lahore-ban. Többször előfordult ugyanis, hogy a feldühödött tömeg az utcán agyonverte azokat, akiket istenkáromlással vádoltak meg Pakisztánban.

 

 

Tavaly vádolta meg a keresztény férfit egy muzulmán ellensége azzal, hogy káromolta Allahot. Alig csukták le a kétes vád alapján a keresztény férfit, a feldühödött fanatikus tömeg megrohanta a keresztény negyedet és ott dúlt és fosztogatott. Sok keresztény család elmenekült, mert az életét féltette. Ők időközben visszatértek és a házakat -a kormány segítségével- helyrehozták. Sok muzulmán fosztogatót letartóztattak, köztük azt a férfit is, aki istenkáromlással vádolta meg keresztény ellenlábasát. Ő is fosztogatott. Aztán ennyiben is maradt a dolog, a muzulmánokat szép csendben kiengedték a börtönből, vádemelés nem történt.

Az ügyészek és bírák ugyanis félnek, ezért is rendezték meg most a tárgyalást a szigorúan őrzött börtönben. Megszületett a halálos ítélet, amely ellen az elítélt keresztény férfi fellebbez. Pakisztánban már a gyarmati időkben érvényben volt az istenkáromlás törvénye, később Ziaul Hak elnök idején a törvényt szigorították. Már halálbüntetés is kimondható lett. Ziaul Hak rendszerét Amerika lelkesen támogatta annak idején, hiszen akkor Pakisztán fő szövetségese volt Afganisztán szovjet megszállása idején. Akkor képezték ki a fanatikus tálibokat Pakisztánban, akik aztán átvették a hatalmat Afganisztánban. Akkor még Oszama bin Laden Amerika szövetségese volt és a CIA kedvence. Aztán persze a tálibok által uralt Afganisztánban dolgozták ki a szeptember 11-i merényletsorozat tervét. Ezért rohanta le az USA Afganisztánt és így lettek a tálibok és Oszama bin Laden a Nyugat ellenségei.

A világ első számú terroristájával 2011 májusában épp az USA-val szövetséges Pakisztánban végeztek amerikai kommandósok, abban az országban, ahol most halálra ítéltek egy keresztény férfit Istenkáromlásért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez