Fekete mágiával gyanúsítják India egyik leghíresebb színészét

Az Energia szellemét alakítja a televíziós hirdetésben Bachchan, India egyik vezető filmsztárja, a gyerekek kedvence. Korábban gyakran alakított szellemet a filmvásznon, következő szellemfilmjének bemutatója áprilisban lesz. Addig még meg kell jelennie a bíróság előtt.

 

 

 

 

 

Egy lelkes aktivista azzal vádolja a népszerű színészt és az egész televíziós hirdetést, hogy megsértették a fekete mágiáról szóló törvényt. Maharasztra államban (itt van Bombay is), mely India filmfővárosa tilos vallási tévképzetek terjesztése és a fekete mágia népszerűsítése. A törvény, mely nemrég lépett életbe az önjelölt világmegváltó guruk ellen szól, akik mindenféle furcsa dolgot hirdetnek visszaélve az írástudatlan lakosság hiszékenységével.

Épp ezt állítja a panasz benyújtója is, a tv hirdetés ugyanis a gyerekeket célozza meg. “Az energiaital, melyet népszerűsít pontosan gyerekeknek készült. Visszaélés a gyerekek hiszékenységével. A fekete mágia népszerűsítése.”- állítja a panaszt benyújtó társadalmi aktivista. A színész csak mulat a vádakon, a televíziós társaság és a hirdetés készítője egymásra mutogat. Végül a bíróságnak kell majd eldöntenie Indiában, hogy a népszerű színész reklámfilmje valóban a fekete mágiát népszerűsíti, vagy nem más, mint a többi hirdetés, amely egyszerűen csak el akar adni egy energiaitalt gyerekeknek egy mókás szellem segítségével.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez