Tigrisparty nyilvános kivégzéssel Kínában

Tíznél több tigris végezte úgy életét, hogy szájába dugták egy elektromos kábel végét, majd a helyi hóhér megnyomta a gombot. A tigris 10 másodpercig vonaglott mielőtt kiszenvedett volna. A meghívott káderek és üzletemberek tapsoltak.

 

 

 

Videóra vették az ilyen nyilvános tigris kivégzéseket Kuantung tartomány Zhanjiang városában, ahol a helyi elit mulatságainak ez volt a fő műsorszáma. A tigris Kínában a férfiasság szimbóluma, péniszének porából csodaszerek készülnek a hanyatló férfiasság helyreállítására. A kivégzés után a hóhér, aki egyébként polgári foglalkozása szerint mészáros volt, feldarabolta az állatot a nyilvánosság előtt.

A tigris pénisze a legmagasabb rangú vendégnek jutott. Az állat húsát aztán kimérve eladták, egy kiló 1000 jüant ér. Ez mintegy 150 dollár. A csontok sem mentek veszendőbe. 1 kiló tigriscsont ára 14 ezer jüan. Ez körülbelül 2000 dollár. Sokszor persze nem adták el a tigris húsát, vagy csontjait, hanem ajándék formájában használták fel. A helyi megvesztegetés egyik leginkább sikeres módszere volt, ha valaki a tigris egyik, vagy másik részét preparált formában átadta az illetőnek. A tigris Kínában is védett állat, ennek ellenére elterjedt az orvvadászat. 100 éve még körülbelül 100 ezer tigris szaladgált Kínában, ma már alig 3000.

A rendőrség lecsapott a tigrisparty résztvevőire. Több magasrangú kádert és befolyásos üzletembert letartóztattak. A hóhér, aki egyébként mészáros, öngyilkos lett, amikor a rendőrök üldözni kezdték. A tartomány első embere a napokban tartott beszédet arról, hogy tűrhetetlen egyes vezetők életmódja. Több mint 3000 nyilvánosházat zártak be a kínai Las Vegasban, amely a tigrispartykat rendező város közelében van. Az állatvédők természetesen felháborodtak, hiszen a vasketrecben árammal megölt tigris kimeríti az állatkínzás fogalmát.

A kínai hagyományok mások. A közeli éttermekben a vendégek maguk választják ki azt a kutyát, melyet aztán hamarosan feltálalnak nekik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez