Minden negyedik tinédzser okostelefon-függő Dél-Koreában

Ezt állapította meg a Tudományos Minisztérium felmérése. Tavalyhoz képest 7% felett van a növekedés. 2011-hez képest viszont megduplázódott az okostelefon-függő fiatalok aránya Dél-Koreában.

 

 

 

 A fiatalok az üzenő alkalmazásokat, a Facebookot és a játékokat keresik elsősorban az okostelefonon. A függés akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy a tinédzser hiány betegségben szenved, ha nincs kéznél az okostelefonja. Mindez veszélyes is lehet, hiszen elvonja a fiatalokat a való élettől. Már klinikák is kezelik az okostelefon függő fiatalokat Dél-Koreában, ahol nagyon fejlett az internetes kultúra.

Szinte minden fiatalnak van okostelefonja, ami nélkül el sem tudja képzelni az életét.
A globális piac okostelefon sztárja a Samsung, amely természetesen mindent megtesz azért, hogy Dél-Koreában mindenkinek legyen okostelefonja. A függés viszont akadályozhatja a fiatalok tanulási képességét és a munka hatékonyságát, ezért aztán sok koreai munkahelyen és iskolában “okostelfonböjtöt” írnak elő, nehogy a függés végképp kiragadja a való világból a fiatalokat, akik közül minden negyedik szinte betegesen függ az okostelefonjától.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez