Elkezdődött a Sakura ünnepe

Korábban már írtunk arról, hogy közeledik a cseresznyevirágzás, a japán Sakura ünnepe.
Tokióban hivatalosan most kedden kezdődött az ünnep, amikor a japán meteorológia hivatal bejelentette, hogy indul a cseresznyevirág szezon.

 

 

 

 A szakértők figyelték a fákat a főváros központjában lévő Yasukuni kegyhelynél, majd jelezték, hogy a városban megjelentek az első Sakura virágok. Ezzel a következő két hétben a tokiói parkok, templomkertek, iskolák és az utcák rózsaszínbe és fehérbe fognak borulni.

“A cseresznyevirág nagyon jó jelzés, hogy a természet tudassa velünk, hogy itt a tavasz!” – mondta a Japán Meteorológiai Ügynökség tisztviselője hozzátéve, hogy az idei első virágok a szokásos, évszaknak megfelelő időben jelentek meg.

A japán kultúra számára a tökéletes, de kényes virág, mely csupán egy hétig tündököl pompájában, a törékeny, mulandó életet szimbolizálja.

Tokióban a fákat egy hétig teljesen ellepik majd a cseresznyevirágok, a teljes virágzás kb. egy hét múlva lesz. Ilyenkor a legtöbb helyen a fák körül minden piknik területté alakul, ahol a barátok, a család és a kollégák összegyűlnek evős-ivós ünnepséget tartani.

Sok nyugati területen már virágzik, míg az északi területeken május végén tudják majd teljes pompájukban csodálni a virágokat.

Magyarországon többek között a Budapesti Botanikuskertben szoktak társaságok cseresznyefavirág alatt piknikezni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez