Negyedóránként megerőszakolnak egy nőt Thaiföldön

Ez derült ki egy konferencián, melyet a kormány szervezett Bangkokban. Évente több mint 31 ezer nő válik szexuális erőszak áldozatává Thaiföldön, ahol a rendőrség nem veszi elég komolyan a problémát.

 

 

Várjon a sorára!- általában ezt a választ kapja egy nő, ha jelenti akarja a rendőrségen, hogy megerőszakolták. Másutt meg a nehéz politikai helyzetre hivatkozik a rendőrség. November óta zavargások vannak Thaiföldön és a rendőrség erre koncentrálja az erőit. A megerőszakolt nőkkel így nem törődik senki, bírósági eljárás csak igen ritkán követi a nemi erőszakot, mert a nők többsége függő helyzetben van.

A férfiak azt használják ki, hogy a nők eladósodnak, s minthogy nem tudnak fizetni felszólítják őket, hogy természetben fizessenek. Ha nem állnak kötélnek, akkor gyakran következik az erőszak. Sokan nem is szégyellik ezt. Miközben egy 17 éves srác megerőszakolt egy lányt, a társai mobil telefonnal fekvették az egészet, majd zsarolni kezdték a lányt a felvétellel. Szélsőséges esetek is előfordulnak. – derült ki a konferencián, melyet a nemi erőszakról rendeztek Bangkokban. A legfiatalabb áldozat egyéves volt, a legidősebb 85. Egy esetben egy hétéves fiú erőszakolt meg egy hétéves lányt.

Az áldozatok döntő többsége fiatal, olykor nagyon fiatal. 60% a diáklányok aránya. A nemi erőszakot elkövető férfiak zöme jó anyagi helyzetben levő, viszonylag jól képzett ember. A társadalom nem ítéli el elég szigorúan a nemi erőszakot, ezért a nők nemigen számíthatnak védelemre. Az nem derült ki a konferencián, hogy hány külföldi nőt erőszakoltak meg Thaiföldön, pedig a sok turista miatt ennek nagy jelentősége van. Indiában, ahol az elmúlt hónapokban világbotrányt váltott ki a csoportos nemi erőszak néhány esete, máris csökkent a külföldi turista irodák érdeklődése. Thaiföldnek sem a legjobb reklám, hogy negyedóránként megerőszakolnak ott egy nőt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez