“Az USA végez Bin Ladennel!”- jósolta az Al Kaida főnökének veje

A kuvaiti prédikátor egy amerikai bíróság előtt tett vallomást arról a beszélgetésről, melyet Oszam bin Ladennel folytatott 2001 szeptember 12-én egy barlangban, Afganisztánban.

 

 

“Hallotta mi történt? Mi csináltuk!”- mondta az Al Kaida főnök Sulaiman Abu Ghaith-nak, aki később a veje lett. “Ön szerint mi lesz az Egyesült Államok válaszlépése?” – érdeklődött az Al Kaida vezér. “Ha az USA rájön, hogy ön szervezte az akciót szeptember 11- én, akkor két dolgot fog csinálni: egyrészt megöli Oszama bin Ladent, másrészt lerombolja a tálib államot, amely védelmet adott neki Afganisztánban!”- mondta a kuvaiti muzulmán prédikátor, aki a szóvivő szerepét töltötte be akkoriban Oszama bin Laden mellett.

“Ön túlságosan pesszimista. Szerintem az amerikaiak tárgyalni fognak.”- vélte Oszama bin Laden a barlangban valahol Afganisztánban. Ezt követően közölte a szóvivővel, hogy mi legyen abban a nyilatkozatban, melyben az Al Kaida magára vállalta a felelősséget a szeptember 11-i merénylet sorozatért. Szulaiman Abu Ghaith szerint ennek a nyilatkozatnak az volt a célja, hogy tárgyalásra ösztönözze Amerikát az Al Kaidaval.

Szulaiman Abu Ghaith, aki később Oszama bin Laden veje lett a legközelebbi családtag, aki biróság elé került az USA-ban. A védelem azt szeretné elérni, hogy a perbe idézzék be Khalid Shaikh Mohamedet, aki a szeptember 11-i akció fő szervezője volt. Oszama bin Ladent amerikai kommandósok 2011 tavaszán ölték meg Pakisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez