Bizarr feltételezések a maláj gép eltűnéséről

Az összeesküvés elméletektől kezdve, a földönkívülieken át Észak-Koreáig sokféle magyarázatot találtak már az eltűnt maláj utasszállító rejtélyére.

Már egy hete foglalkoztatja a világot a maláj gép rejtélye. A Boeing 777-esnek és a rajta lévő 239 embernek szombaton veszett nyoma Malajzia és Vietnam között. Az alig egy hét alatt a legkülönfélébb elméletek születtek.
Nyilván sokaknak eszébe jutott az amerikai Lost sorozat első évada. Eszerint az Oceanic Airlines 815-ös Sydney – Los Angeles járatának rádiója a Csendes-óceán fölött meghibásodott, hogy azt kijavítsák a Fidzsi-szigetek felé fordultak, de erős turbulencia miatt a repülő három részre szakadt és egy sziget fölött lezuhant. Bár a Lost nem más, mint egy filmsorozat, feltűnően sok a fikció és a valós eset között a hasonlóság.
Mások a Bermuda háromszögre, illetve párhuzamos világokra gondolnak. Szerintük a repülő egyszerűen egy másik világba került. Vannak, akik a földönkívüliekkel, energiapontokkal és más ehhez hasonló okokkal magyarázzák az eltűnést.
A Reddit weboldalon megjelent a számmisztikusok teóriája is. A 370-es járat március 7-én, 3700 km megtételekor tűnt el. Az utolsó ismert adat érkezésekor éppen 37.000 láb magasan repült. Az egyik, lopott útlevéllel felszálló utas, Luigia Maraldi 37 éves. A Malaysian Airlines Ázsia egyik legnagyobb légitársaságaként naponta körülbelül 37.000 utast szállít. Az eltűnés pontosan 37 hónappal a Fukushimai tragédia után történt, ami a 37. foknál helyezkedik el és eleinte 37 sérülést okozott a növényzetben.
Mások Észak-Koreát vádolják, mondván Kim Ir Szen 1969-ben eltérítette egy gépet, amely eredeti célja helyett végül Phenjanba érkezett. Szerintük ez azért is lehetséges, mert a maláj gépnek volt elegendő üzemanyaga egy ilyen út megtételére. Ehhez az elgondoláshoz kötik sokan azt a tényt is, hogy a hozzátartózok fel tudták hívni az utasok telefonjait, illetve a kínai QQ üzenetküldő rendszeren keresztül is elérhetőek voltak. A reménysugárba kapaszkodva százan petícióban kérték a Maláj kormányt, vizsgálja ki a jelenséget.
Akárhogy is, szakértők szerint robbanás, motorhiba, terrortámadás, légörvény, pilóta hiba, vagy öngyilkosság is okozhatta a tragédiát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez