Tintával festették össze a csalással vádolt indiai milliárdos arcát

Valószínűleg nem tudta könnyen megtisztítani az arcát az az indiai milliárdos, akinek tintát vágott az arcába egy dühös befektető Új-Delhiben, az indiai legfelsőbb bíróság épületénél. Subrata Roy két cégének a pénzügyi hatóság szerint 3,9 milliárd dollárnak megfelelő összeget kell visszafizetnie a befektetőknek, mert szabálytalanul kezelték a pénzüket. A milliárdost pénteken letartóztatták, és a bíróság kedden úgy határozott, hogy egyelőre nem is engedik ki.

Subrata Roy Sahara cégcsoportjának két tagját már 2012 augusztusában arra kötelezte a bíróság, hogy a szabálytalanságok miatt fizesse vissza 90 napon belül 22 millió kisbefektető pénzét, 15 százalékos kamattal együtt. 2012 decemberében haladékot kaptak a visszafizetéshez, tavaly februárban viszont a pénzügyi hatóság befagyasztotta a cégek bankszámláját, mert nem kárpótolták a befektetőiket. A Saharánál vitatták a tartozást, szerintük az előírtnál jóval kevesebb pénz jár vissza az ügyfeleknek, és azt már vissza is adták nekik.

Subrata Royt pénteken azért tartóztatták le, mert nem jelent meg a bíróságon. Nem börtönbe vitték azonban, hanem a kormány egyik vendégházában tartották fogva. Azt nem tudni, hogy a keddi bírósági döntés után hova szállították. A következő meghallgatása március 11-én lesz.

A keddi tárgyalás előtt szó szerint nyomot hagyott az üzletember arcán és ruháján az a befektető, aki tintával dobálta meg őt a bíróság előtt. Az indiai tévécsatornák szerint egy ügyvéd támadt Royra, akit tolvajnak nevezett. A rendőrség elvezette a dühös férfit.

Roy kedden bocsánatot kért a bíróságon, és állította: nyomós oka volt a távolmaradásra. Kérte, hogy adjanak nekik újabb haladékot a visszafizetésre, mert még el kell adniuk az eszközeiket, a bíróság azonban ezt elutasította.

Elrendelték ugyanakkor a Sahara két vezetőjének letartóztatását, akik a következő meghallgatásig ugyancsak őrizetben maradnak – derül ki a BBC tudósításából.

Subrata Roy ismert indiai milliárdos, vagyonát 11 milliárd dollárosra becsülik, a médiától a repülőgépgyártásig több helyen is vannak befektetései. Külföldön szintén vannak érdekeltségei, köztük Londonban és New Yorkban. Ezenkívül támogatja az indiai jégkorongcsapatot és részesedése van az indiai Forma-1-es csapatban, a Force Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez