Szingapúr a világ legdrágább városa

Tokió, mely eddig az első helyen állt, most visszaesett a hatodikra, mert a jen árfolyama csökkent. A szingapúri dollár árfolyama viszont nőtt, a menedzserek egyre többet keresnek a városállamban, ahol a munkanélküliség mindössze 1,8 százalék.

Szingapúrban minden drága. Az ingatlanok ára a csillagokba szökött miután a pénzes külföldi munkavállalók minden pénzt megadnak egy jó házért. Az autó is méregdrága, mert a vételárnál többet kell lefizetni adó címen. A tömegközlekedés kétszer annyiba kerül, mint New Yorkban. Viszont a menedzserek már többet keresnek, mint Hongkongban, ahol szintén nem szűkölködnek azok, akik a globális kapitalizmus rendszerét igazgatják.
A londoni Economist szerint Szingapúr után Párizs, Oslo, Zürich és Sydney következik. Tokió, az eddigi első helyezett immár csak a hatodik, mert a jen sokat veszített az értékéből. Persze az Economist listája a jólfizetett menedzserek számára készült, és az ő életviszonyaikat térképezi fel évről évre. Az olló a gazdagok és a szegények között egyre szélesebbre nyílik a világ legdrágább városaiban is. Csak egyetlen példa: Londonban a második világháború után először kezdett el szeretetcsomagot osztogatni a Vörös Kereszt, oly nagy lett a nyomorúság a világ egyik leggazdagabb és legdrágább városában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez