Iskolában tanítják a szexet

A kirgiz fiatalok még ma is kevés ismerettel kezdik házaséletüket. Ezen kíván javítani egy biskeki iskola, ahol férfi és női tanórákat is tartanak.

Olyan helyet akartam létrehozni, ahol saját nőiességüket növelhetik a nők, mondta a 30 éves Rahat Kenzsbek, a biskeki Jade Gift iskola tulajdonosa. A közvélemény meglehetősen szkeptikusan fogadta a három évvel ezelőtti nyitást, de ma már 150 18 és 66 év közötti hallgatója van. A havi 35 dolláros (8000 ft) tandíjú intimtorna órákon kívül, erotikus masszázs és szexuális fantázia kurzusokat is szerveznek. Ráadásul férfiak számára is indítanak képzést. A korábbi testépítő, Alekszandr Novickij az izomerősítő gyakorlatokon kívül, a prosztatarákot megelőző módszereket is tanít.
A szovjet időkben tabunak számított a szexről beszélni Kirgizisztánban. Akkoriban a nőknek automatákként kellett működniük. A rendszerváltás után sok nő kezdett kísérletezni, ám a hirtelen váltásból fakadó könnyed öltözékek sokszor erőszakot váltottak ki a férfiakból, magyarázza Bubuszara Riszkulova, a „Szeim” kirgiz női központ igazgatója. A régi tabukon, valamint a hagyományos nemi szerepeken kívül a munkanélküliség, az alkoholizmus és a játékszenvedély is okozhat problémákat a házas életben. Ebből a szempontból a nők valamivel könnyebb helyzetben vannak, mert ők legalább a család női tagjaival tudnak beszélgetni a témáról. A férfiak azonban senkihez sem fordulhatnak, ezért náluk háromszor nagyobb az öngyilkossági hajlandóság, mint a nők körében.
Bár mára sokan felismerték meg kell szabadulni a régi beidegződésektől, a cenzúra, igaz csupán egy esetben, mégsem hagyta figyelmen kívül az iskolát. Az induláskor a Facebook bezárta a reklámozó cég oldalát, mondván tilos a felnőtt termékek propagálása.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez