Macska mentette ki a nőket a terroristák fogságából

Csodával határos módon menekült meg két nővér az iszalmista fegyveresek fogságából a Fülöp-szigeteken. Egy kóbór macska vezette őket az erdőn keresztül biztonságos helyre. 

Nadjoua és Lionda Bansil a szegény vidék kávétermelőiről forgatott dokumentumfilmet, amikor az Abu Sayyaf terrorszervezet gerillái elrabolták őket. Nyolc hónapot éltek a terroristákkal a dzsungelben, ahol egyetlen társuk egy macska volt. Juanita, a macska véletlenül kerülhetett a táborba, ahol a két nővért őrizték az iszlamista terroristák. A nővérek elrejtették a kóbor macskát, hogy legyen mivel foglalkozniuk. A terroristák hatalmas összeget kértek értük: 50 millió pesot vagyis 250 millió forintot. A tárgyalások elhúzódtak, és a nővérek csak vártak és vártak. Azt mondták a legrosszabb az első néhány nap volt, aztán lassan beleszoktak a kemény körülményekbe, a puszta rizsből és szárított halból álló egyszerű ételbe, és az őket őrző terroristák durvaságába. Juanita, a cica még egészen ki is gömbölyödött, mert ő kapta meg az összes maradékot.

Egyszer aztán őrjárat közeledett, és a szemfüles macska megragadta az alkalmat: menekülni kezdett, és kivezette a két nővért a dzsungelből. Mind a hárman jól vannak. Juanita, az életmentő macska most már végképp a két nővérrel marad, akik továbbra is dokumentumfilmeket akarnak készíteni a Fülöp-szigetek muzulmánok által lakott területein, ahol nagy a befolyása az iszlamista csoportoknak. Mások is vannak az iszlamista terroristák fogságában, a többi között két szerencsétlen külföldi madár figyelő várja a szabadulást valahol a dzsungelben a Fülöp szigeteken. Dehát nekik nincs olyan szemfüles macskájuk mint a két filmes nővérnek, akik hála Juanitának immár szabadok a Fülöp-szigeteken!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez