Kifizette egymillió dolláros büntetését a filmrendező

Az egyke törvény megsértése miatt 7,48 millió jüan (1,23 millió dollár) megfizetésére kötelezték Csang Jimut, Kína leghíresebb filmrendezőjét.

Csang Jimu rendezőnek és feleségének, Csen Ting-nek már házasságkötésük előtt volt három gyermekük. A kínai egyke törvény megsértése miatt kirótt egymillió dolláros büntetést a határidő lejárta előtt utalták át Vuhszi város családtervezési hivatalának. Csiangszu tartománynak ugyanis ebben a városába van bejelentve a filmrendező neje, aki ott is született.
A neves rendező könnyek között ismerte be korábban, hogy 1999-ben újra szerelmes lett, akkori feleségétől elvált és összeköltözött Csen Tinggel, akitől két fiú és egy lány született. Vagyis messze túl azon a határon, melyet az egyke törvény engedélyez Kínában. Már a gyerekek születése után, 2011-ben házasodtak össze, és ekkor kezdődtek a bajok, mert be kellett őket jelenteni.
A vizsgálat elhúzódott, a rendező pedig állítólag igénybe vette a legfelső pekingi vezetéshez fűződő kapcsolatait is. Ezek a kapcsolatok akkor váltak különösen erőssé, amikor huszonöt éves rendezői karrier után rábízták a Pekingi Olimpia ünnepségeit. A kínai Twitteren, a veibon legendák keringtek arról, hogyan hátráltatja Jimu a vizsgálatot. Sokan kérdezték, neki miért szabad megsérteni az egyke törvényt?
A hosszadalmas ügy lezárása után a rendező sírva kért elnézést és vállalta a büntetés kifizetését. A házaspár jövedelmét kilenc nyomozócsoport tanulmányozta, hiszen annak 5-8 szorosát, azaz 7,48 millió jüant kellett befizetniük, ami egy átlag kínai számára fantasztikus összeg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez